Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2006
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 8 August 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Monitorul a „urnit“ Poliþia

Monitorul a „urnit“ Poliþia

• oamenii legii au pornit pe urmele unei sesizãri a cotidianului nostru, avînd o „recoltã“ bogatã de prostituate ºi proxeneþi • au fost aplicate avertismente, amenzi usturãtoare ºi au fost întocmite dosare penale • noul ºef al IPJ, Aurelian Vasea ªoric, a menþionat cã „sesizãrile prin mijloacele de informare în masã au fost ºi vor fi tratate cu maximã seriozitate“

Un articol publicat în „Monitorul de Roman“, referitor la prostituþia practicatã mai ales pe ruta ocolitoare a municipiului ºi în zona gãrii oraºului, a dus la mobilizarea a însemnate efective de Poliþie, care au descoperit, în flagrant, numeroase cazuri de genul celor prezentate în paginile cotidianului, fiind întocmite dosare penale ºi acordate amenzi de zeci de milioane de lei. Conducerea Inspectoratului de Poliþie al Judeþului (IPJ) Neamþ a emis, în acest sens, un comunicat în care se precizeazã cã, „în urma sesizãrii din articolul «Comerþ cu sex pe variantã», apãrut în cotidianul local «Monitorul de Roman», pe 4 iulie, vã aducem la cunoºtinþã cã lucrãtorii Poliþei Municipiului Roman au desfãºurat patru acþiuni, atît pe timp de zi, cît ºi pe timp de noapte, pe ºoseaua de centurã a oraºului, în zona Gãrii Roman ºi a hotelurilor ºi popasurilor de pe E-85“. Oamenii legii au avut succes, întrucît au sancþionat nouã prostituate ºi proxeneþi, amenzile urcînd pînã la 10 milioane de lei „de cãciulã“. Pentru fapte sãvîrºite în flagrant, conform Legii 61/1991, lucrãtorii Biroului de Investigare a Criminalitãþii (BIC) au „ars-o“, în primul rînd, pe Irina C., din Roman, prostituatã „cu state vechi“, sancþionatã cu 10 milioane de lei, aceeaºi soartã avînd-o ºi proxenetul Ion S., în vîrstã de 37 de ani, descoperit „supraveghind“ fetele. Pentru „prime abateri“ descoperite, oamenii legii au dat avertismente prostituatelor Mihaela B., în vîrstã de 29 de ani, Bernadeta M., în vîrstã de 18 ani, Ionela B., în vîrstã de 28 de ani ºi Daniela C., în vîrstã de 38 de ani, toate din Roman, la fel ca ºi Ionela S., în vîrstã de 18 ani, din Bacãu, ºi Mihaela A., în vîrstã de 24 de ani, din Horia. Marius I., din municipiu, „impresar de sex“, a fost, ºi el, amendat pentru proxenetism. De menþionat cã în Articolul 2 - Punctul 6 din Legea nr. 61/1991 se prevede cã „atragerea de persoane, sub orice formã, sãvîrºitã în localuri, parcuri, pe strãzi sau în alte locuri publice, în vederea practicãrii de raporturi sexuale cu acestea, spre a obþine foloase materiale, precum ºi îndemnul sau determinarea, în acelaºi scop, a unei persoane, la sãvîrºirea unor astfel de fapte, se sancþioneazã cu avertisment sau cu amendã de la cinci la 15 milioane de lei“.
ÃŽn acelaºi timp, poliþiºtii romaºcani au întocmit dosar penal împotriva lui Ovidiu B., din municipiu, cercetat pentru comiterea infracþiunii de proxenetism. Lucrãtorii BIC Roman mai au în lucru alte douã dosare penale, în care localnicele Adriana ºi Gabriela A. sînt cercetate pentru comiterea infracþiunii de prostituþie. Urmeazã ca, în zilele urmãtoare, poliþiºtii sã înainteze cele trei dosare Parchetului de pe lîngã Judecãtoria Roman. „Vã aducem la cunoºtinþã cã sesizãrile prin mijloacele de informare în masã au fost ºi vor fi tratate cu maximã seriozitate, iar, în limita atribuþiilor cu care a fost investitã Poliþia ºi þinînd cont de principiile care ne guverneazã activitatea, nu vom ezita în luarea mãsurilor legale“, a menþionat ºeful IPJ Neamþ, comisar Aurelian Vasea ªoric.
ÃŽntr-adevãr, în ultimele zile, „fetele“ au dispãrut, la orele amiezii, de pe ruta ocolitoare a Romanului, însã, pe timp de noapte, conform unor informaþii primite de redactori, prostituþia nu a dispãrut, deºi proxeneþii care îºi desfãºurau activitatea mai ales în zona gãrii, cu „fete“ cazate în Satul Olimpic, sînt „mult mai precauþi“. Totuºi, în aceastã perioadã, cînd „stranierii“ au revenit acasã, ºoferii cu numere de Italia, care trag, dupã o anumitã orã, în faþa gãrii, sînt „interpelaþi“ aproape tot „la concurenþã“, cu propuneri de distracþii ieftine.
Reamintim cã, în luna iulie „Monitorul de Roman“ a dat publicitãþii un reportaj-anchetã, realizat în urma unor sesizãri primite de la cititori, despre amploarea fenomenului de prostituþie în municipiu. ÃŽn timpul documentãrii, au fost gãsite, chiar în plinã zi, o serie de prostituate „la muncã“, pentru cîteva sute de mii de lei, pe ruta ocolitoare, gravitatea fenomenului fiind confirmatã de mulþi cetãþeni ºi de unii taximetriºti care cunosc foarte bine „viaþa de noapte“ a oraºului.

Articol afisat de 2441 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective