Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 28 Iulie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Autorii unui jaf armat cu pistoale jucãrie au fost deferiþi justiþiei

Autorii unui jaf armat cu pistoale jucãrie au fost deferiþi justiþiei

• doi tineri au jefuit ºi torturat o familie de bãtrîni • ei au intrat peste aceºtia ca la descinderile în forþã, mascaþi ºi înarmaþi cu pistoale • fapta a rãmas timp de un an cu autori necunoscuþi • unul dintre fãptaºi s-a autodenunþat din puºcãrie • armele au fost ascunse în pãmînt, pe Cozla •

Ioan Purice, de 43 de ani, din Piatra Neamþ, ºi Ionuþ Mihai Ionescu, de 25 de ani, din localitatea Bãrãganu, judeþul Brãila, au fost trimiºi în judecatã de procurorii nemþeni, în sarcina lor fiind reþinutã infracþiunea de tîlhãrie. În acelaºi dosar sînt acuzaþi de complicitate la furt calificat Anton Ciobanu, de 49 de ani, ºi Ioan Mitrea, de 59 de ani, ambii din Slobozia, Roznov. Cei patru sînt autorii jafului armat asupra unei familii de bãtrîni din Roznov. Ei au intrat în casã prin spargerea uºii, în puterea nopþii, cu cagule ºi înarmaþi cu pistoale, bãgîndu-i în sperieþi pe cei doi. Deºi se aºteptau sã descopere un seif cu 100.000 de dolari, sau mãcar 10 milioane de lei, ei au gãsit doar 5 milioane, dar au lovit ºi au speriat de moarte victimele. De la data faptei, 2 ianuarie 2005 ºi pînã în februarie 2006, fapta a rãmas cu autori necunoscuþi, dar totul a ieºit la ivealã în urma unui autodenunþ fãcut din penitenciar de Ionescu, care era arestat în altã cauzã. Dupã ce a spus oamenilor legii cine sînt autorii, el le-a indicat ºi locul unde au îngropat pistoalele, pe muntele Cozla. Pe 2 ianuarie 2005, Purice (foto) ºi Ionescu au tîlhãrit familia ªerban, din Roznov, despre care credeau cã au foarte mulþi bani. Au intrat în casã ca la descinderile în forþã, în sensul cã au spart uºa ºi au dat buzna peste victime cu cagulele pe faþã ºi înarmaþi, fiecare, cu cîte un pistol. Întrucît victimele nu aveau ce sã le dea, atacatorii i-au legat la mîini ºi i-au lovit de mai multe ori, dupã care s-au fãcut nevãzuþi cu doar 5 milioane de lei. Pistoalele le-au îngropat pe Cozla ºi nimeni nu a mai ºtiut nimic de autori, pînã la momentul autodenunþului. Oamenii legii le-au gãsit împachetate în pungi de plastic, într-o groapã nu prea adîncã. Cînd pachetul a fost desfãcut, s-a descoperit cã nu erau arme de foc, dar cã produc un efect acustic asemãnãtor armelor cu muniþie, prin percutarea capselor.
Ioan Purice ºi Ionuþ Ionescu s-au cunoscut în 2004, în Penitenciarul Brãila, unde amîndoi executau pedepse privative de libertate. La ieºirea din închisoare, pietreanul ºi-a invitat prietenul din Brãila în Neamþ, pentru cã era teren propice pentru „lovituri grase“. Brãileanul s-a prezentat în Neamþ, la finele anului 2004, dupã care au început jafurile în serie prin apartamentele pietrenilor. Ionescu a fost suspectat cã a jefuit 18 apartamente din Piatra Neamþ, de unde a furat bani, bunuri ºi bijuterii, toate în valoare de peste 1,5 miliarde de lei.

Jaf ºi la locuinþa viceprimarului Stoica

În acest timp, nici Purice nu a stat degeaba, el reuºind chiar s-o jefuiascã pe viceprimãriþa municipiului Piatra Neamþ, Mihaela Stoica. Locuinþa ei s-a numãrat printre cele sparte, hoþii furîndu-i cosmetice ºi bijuterii. În timp ce se îndeletniceau cu asemenea lucruri, indivizii i-au cunoscut pe cei doi roznoveni. Ei le-au spus cã au cunoºtinþã despre o familie din oraºul lor natal, numitã ªerban, care ar avea în casã suma de 100.000 de dolari, într-un seif. Sãtui sã se aleagã doar cu prãzi minore, tîlharii au decis sã dea lovitura vieþii lor. Aºa se face cã, în perioada Crãciunului din 2004 ºi a Revelionului, Purice ºi Ionescu au fãcut mai multe recunoaºteri în preajma casei familiei vizate, iar în noaptea de 2 ianuarie au decis sã acþioneze. Indivizii s-au îmbrãcat în negru, ºi-au tras pe faþã cagule ºi s-au înarmat cu pistoale, dupã care au dat buzna peste victime. Soþii ªerban, ambii în vîrstã de peste 70 de ani, au fost somaþi sã scoatã banii ºi, pentru cã au refuzat, agresorii i-au legat la mîini ºi i-au lovit de mai multe ori. Bãtrîna a încercat sã se apere ºi sã-l loveascã pe unul dintre ei cu un vãtrai, dar a fost pocnitã în cap cu patul pistolului. Dupã ce i-au bãtut bine, tîlharii au furat toþi banii pe care i-au gãsit, adicã 5 milioane de lei, ºi o pereche de cercei ai femeii, dupã care s-au fãcut nevãzuþi. Purice este deferit justiþiei în lipsã. El era în executarea unei pedepse pentru care a obþinut o suspendare de o lunã, dupã care nu s-a mai întors în Penitenciarul Bacãu, la data de 14 iunie 2006. Victimele cer de la tîlhari suma de 34 de milioane de lei, din care 30 sînt daune morale ºi 4 milioane de lei, materiale.
FOTO: Aºa aratã unul din pistoalele jucãrie folosite la comiterea unei infracþiuni

Articol afisat de 5082 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Gabi MUNTEANU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective