Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2006
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 8 Iunie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Steaua, campioana României

Steaua, campioana României

• Steaua a cîºtigat titlul cu numãrul 23 din istorie, dupã ce a învins la FC Vaslui cu 4-0 • cele mai interesante evenimente ale ultimei runde din Divizia A s-au petrecut la Petroºani, unde rapidiºtii au primit cinci cartonaºe roºii • Dinamo merge în Cupa UEFA •

Steaua a cîºtigat asearã titlul naþional la fotbal, dupã ce a reuºit o victorie fãrã dubii, 4-0, la FC Vaslui. Este titlul cu numãrul 23, la finalul unui sezon fotbalistic foarte interesant în Divizia A. S-a terminat cel mai frumos campionat al României de dupã Revoluþia din 1989, cu multe rãsturnãri de situaþie în fruntea clasamentului. Lideri au fost, aºa cum nu s-a mai întîmplat de mult, ºi Dinamo ºi Rapid ºi Sportul Studenþesc, însã Steaua va reprezenta România în Liga Campionilor.
Steaua a învins la Vaslui în urma unui joc pe care l-a controlat în totalitate. Roº-albaºtrii au deschis scorul în minutul 6, Rãdoi executînd un penalty obþinut de Iacob la o greºealã a lui Badea. A venit apoi minutul 10, cînd Dicã a scãpat pe partea dreaptã ºi l-a executat pe Huþanu cu un ºut suprinzãtor la vinclu, la colþul scurt. Prima mare ocazie a echipei lui Mircea Rednic s-a consumat în minutul 42, cînd ºutul lui Marius Croitoru a fost respins greu de Carlos. Dupã numai douã minute, Dicã a marcat din careu pentru 0-3, la o fazã suspectã de ofsaid. În partea secundã, acelaºi jucãtor a înscris în urma unui ºut de la marginea careului de 16 metri al lui Huþanu, în minutul 58.
Evenimentele cele mai interesante s-au desfãºurat la Petroºani. Rapid trebuia sã cîºtige pentru a putea spera la victoria finalã, dar s-a fãcut de ruºine în faþa unei echipe gazdã, Jiul, care nu s-a dat la o parte. Totul a degenerat în minutul 16. Daniel Niculae a avut o intrare urîtã la un adversar, intrare care nu a vizat deloc mingea. Ce-i drept, petroºãneanul nu a fost lovit, dar gestul lui Niculae a fost taxat de Anton Heleºteanu cu cartonaº roºu. Spiritele s-au încins, Marius Constantin l-a lovit pe Diniþã cu cotul în ceafã ºi a fost eliminat, în minutul 19. În minutul 50, Maftei a fost ºi el eliminat, la fel ca ºi portarul Coman, în minutul 73, dupã ce acesta l-a lovit cu crampoanele în gît pe Drãgan. Heleºteanu a dictat ºi eliminare ºi penalty pentru Jiul. A înscris Paleacu, însã Romeo Stancu a definitivat umilinþa alb-viºinie prin primirea celui de al V-lea cartonaº roºu. Conform regulamentului, care spune cã o echipã nu poate evolua cu mai puþin de ºase jucãtori de cîmp, Anton Heleºteanu a fluierat finalul partidei, în minutul 75.
Dinamo va fi cea de a III-a echipã care va juca în cupele europene pentru România. Elevii lui Florin Marin au terminat la egalitate, 0-0, la Poli Timiºoara, la finele unei partide în care eroul a fost, din nou Florentin Petre. Schimbat în prima reprizã, „Piticul“ a fost aplaudat de toþi spectatorii prezenþi la stadion, fapt inedit avînd în vedere rivalitatea arhicunoscutã între timiºoreni ºi dinamoviºti. Rezultatele din etapa XXX-a a Diviziei A au fost: Poli Timiºoara - Dinamo 0-0, Sportul - Gloria Bistriþa 2-1, FC Vaslui - Steaua 0-4, Jiul Petroºani - Rapid 3-0 (la masa verde), FC Naþional - Poli Iaºi 0-0, Oþelul Galaþi - Pandurii Tîrgu Jiu 1-1, FC argeº - FCM Bacãu 0-0, CFR Cluj - Farul 2-0.
FOTO: Cosmin Olãroiu, la primul titlu de campion din carierã

Articol afisat de 2252 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective