Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2006
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 15 Mai 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Moldocor, în Divizia A dupã un meci foarte tensionat

Moldocor, în Divizia A dupã un meci foarte tensionat

• Moldocor - United Galaþi 2-1 (1-0) • au marcat Lungu ('6 ºi 38), respectiv Vezeteu ('30) • gãlãþenii au pãrãsit terenul cu numai 47 de secunde înainte de finalul jocului, acuzînd arbitrii de pãrtinire •

Moldocor Piatra Neamþ ºi-a cîºtigat locul în urmãtoarea ediþie a Diviziei A la fotbal în salã dupã ce ºi-a adjudecat întîlnirea retur din barajul pentru promovare contra celor de la United Galaþi. Scorul final al partidei disputate pe 13 mai în Sala Ceahlãul a fost 2-1. Pentru echipa antrenorilor Cristi Coroamã ºi Gabi Bucur a marcat Lungu, în minutele 6 ºi 38, iar pentru oaspeþi Vezeteu, în minutul 30.
Aºa cum a fost caracterizat de Cristi Vornicu, managerul Moldocorului, jocul a fost urît. Multã tensiune, dorinþã de victorie, nervi întinºi la maximum ºi incidente. Gãlãþenii au reacþionat la multe decizii ale arbitrilor Alexandru Bãjan (Videle) ºi Radu Voinea (Bucureºti), au protestat, în repriza secundã a jocului pãrãsind chiar terenul. Pînã la urmã United Galaþi nu a terminat partida în teren, deoarece în minutul 19 ºi 13 secunde jucãtorii au pãrãsit sala, considerînd ca incorectã eliminarea lui Donciu. Cei de pe banca de rezerve au intrat în teren cu intenþia de a îl lovi pe arbitrul Radu Voinea, însã intervenþia jucãtorilor de la Moldocor ºi a oamenilor de ordine a fãcut ca intenþia sã nu se materializeze.
Jocul a pornit de la 3-3, scor înregistrat în tur. Avantaj pentru Moldocor, care astfel a avut puterea de a juca mai calm, de a primi liniºtitã atacurile oaspeþilor ºi de a încerca sã contraatace periculos. Aºa s-a întîmplat ºi în minutul 6, cînd Grigoriþã a fost faultat de un adversar în preajma careului de ºase metri al oaspeþilor. Dan Lungu a intrat în teren ºi a ºutat nãprasnic pentru 1-0. A urmat o perioadã de joc în care United Galaþi a încercat sã perforeze poarta lui Florin Ciobanu. Portarul, care a evoluat ºi în naþionala României, a avut însã o zi de execpþie, reuºind intervenþii bune în situaþii clare de gol ale oaspeþilor. United a trecut pe lîngã egalare în minutul 13, cînd Cojocaru a nimerit bara transversalã de la numai 2 metri, dar putea sã primeascã ºi golul doi în minutul 17. Grigoriþã a fost faultat în careu, arbitrii au dictat loviturã de penalitate de la 6 metri, însã Lungu a ratat. Începutul pãrþii secunde a fost mai bun pentru United. Au ratat Niculcea, Mihai ºi Dumitru, însã golul egalizator a venit de la Vezeteu, în minutul 30. Moldocor a mai ratat o loviturã de penalitate de la 6 metri, prin Doru Palade, iar golul izbãvitor s-a marcat în minutul 38, autor Lungu.

„Golurile marcate sînt golurile echipei ºi nu ale mele“
Cu numai 47 de secunde înainte de final, Donici, de la oaspeþi, a primit cartonaºul roºu direct, se pare cã pentru injurii la adresa arbitrului, iar delegaþia gãlãþeanã a luat drumul vestiarelor. Alexandru Bãjan a fluierat finalul întîlnirii, iar pietrenii s-au bucurat alãturi de suporteri. „Nu am vãzut o asemenea atmosferã la nici un meci, iar emoþiile trãite sînt mai mari decît cele avute la meciurile internaþionale“, a declarat la final portarul Florin Ciobanu, cel mai bun jucãtor de pe teren.
„Golurile marcate sînt golurile echipei ºi nu ale mele. Toþi am muncit ºi promovarea aceasta ne face foarte fericiþi“, a spus Dan Lungu.
Antrenorul Cristi Coroamã era fericit cã „examenul“ a fost trecut cu bine. „Munca de doi ani a dat roade. Mulþumesc celor care ne-au ajutat, colegului Gabi Bucur ºi lui Cristi Vornicu, dar mai ales bãieþilor care au înþeles ce trebuie sã facã pentru a avea succes“, a declarat Coroamã. „Este o searã foarte frumoasã pentru noi, la finalul unui meci urît. Tensiunea ºi miza ºi-a spus cuvîntul pe toatã durata întîlnirii. Este o promovare meritatã ºi trebuie sã felicit pe toþi cei care au contribuit la ea. Nici nu mai conteazã dacã va rãmîne victorie cu 2-1 sau dacã se va decide de cãtre Federaþie 3-0 pentru cã adversarii noºtri au pãrãsit terenul înainte de terminarea partidei“, a declarat Cristi Vornicu, vãdit emoþionat de succesul echipei pe care o manageriazã. ÃŽn celãlalt meci de baraj pentru promovarea în Divizia A la fotbal în salã, Energia Vulturu Focºani a trecut de Cosmos Piteºti cu scorul general de 6-1. Dupã 3-1 la Focºani, echipa moldoveanã a cîºtigat cu 3-0 la Piteºti la „masa verde“, deoarece maºina Serviciului de Ambulanþã Argeº a întîrziat mai mult de 15 minute dupã ora programatã pentru începerea partidei.

Articol afisat de 1572 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective