Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Social 1 Aprilie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Revoltã pentru apã în „Favorit“

Revoltã pentru apã în „Favorit“

• locatarii din Asociaþia nr. 41 au rãmas fãrã apã, pentru o zi, plãtind „oalele sparte“ de fostul administrator, Maria Iacoban • Acvaserv cere grafic de reeºalonare, însã actuala conducere a asociaþiei nu doreºte sã facã acest lucru • societatea furnizoare de apã a hotãrît sistarea apei cãtre asociaþie pînã la achitarea datoriilor • consilierii locali au decis ca blocurile sã fie rebranºate •

Debranºarea Asociaþiei nr. 41 de la reþeaua de alimentare cu apã a încins, din nou, la maximum, spiritele printre proprietarii rãmaºi pe uscat din cauza „gãurii“ date de fostul administrator. ÃŽn cursul zilei de joi, 30 martie, scãrile A, C, E ºi F, din blocul 6, de pe strada Panaite Donici, precum ºi scãrile A, C, S, E ºi F, din blocul 6, de pe strada Alexandru cel Bun, au fost debranºate. Oamenii vor sã iasã pe strãzi, protestînd împotriva firmei furnizoare, care, dupã cum spun ei, deºi cunoaºte situaþia ºi litigiul legal, îºi vrea... banii. Societatea furnizoare de apã a hotãrît cã este timpul sã punã punct creºterii debitelor ºi, ca urmare, a sistat furnizarea apei cãtre o parte din blocurile arondate asociaþiei amintite. „Asociaþia nr. 41 este singura care nu vrea sã îºi încheie graficele de reeºalonare ºi nici sã respecte obligaþiunile contractuale. Problemele de la fostul administrator sînt în cuantum de 350 de milioane, iar ei au datorii de 1,7 miliarde de lei. Eu am dat la o parte acea sumã, sã se rezolve situaþia pe cale judecãtoreascã, dar ei þin în braþe cifra asta, cu toate cã au datorii vechi de doi ani. Aºadar, 20% din datorie putem spune cã i se reproºeazã fostului administrator, Maria Iacoban, dar 80% sînt debitele lor ºi le recunosc. Le trimitem de aproape ºase luni tot felul de somaþii, dar aceºtia nu ne-au rãspuns. Nici mãcar la hîrtia prin care le-am solicitat sã ne spunã care sînt scãrile ºi blocurile cu cele mai mari datorii nu au dorit sã rãspundã“, a declarat Eduard Corduneanu, director SC Acvaserv.
Pe de altã parte, conducerea Asociaþiei nr. 41 nu este de acord cu mãsurile coercitive pe care societatea furnizoare de apã le aplicã. Locatarii „fierb“ ºi s-au gîndit chiar sã iasã pe strãzi protestînd faþã de mãsurile luate. ÃŽn decursul zilei de joi, 30 martie, mai mulþi proprietari au venit la sediul asociaþiei ºi s-au manifestat într-un mod zgomotos împotriva sistãrii apei potabile. Aceºtia nu îºi recunosc datoriile ºi vor ca SC Acvaserv sã rebranºeze blocurile cãrora le-a fost sistatã apa, în regim de urgenþã, altfel situaþia poate degenera. „Sã vinã sã ne rebranºeze, deoarece mãsura luatã de SC Acvaserv nu cred cã este una corectã. Nu este normal sã plãtim noi daunele produse de fostul administrator, în timp ce el stã fãrã nici o grijã, cine ºtie pe unde. Sîntem în litigiu, aºa cã sã aºtepte societatea furnizoare de apã, sã se rezolve de la sine problema, pentru a putea vedea cu adevãrat cît avem de plãtit ºi de cînd este datoria. Sîntem în stare sã ne adresãm tuturor forurilor, pentru a ne face dreptate ºi pentru a beneficia, din nou, de apã. Nu dorim ca situaþia sã degenereze cã vã spun sincer sîntem revoltaþi de mãsura luatã de SC Acvaserv. Nu pot sã înþeleg cum de pãrerile noastre nu pot sã þinã cont“, a declarat, revoltat, Marcel S., locatar. Nici conducerea Asociaþiei nr. 41 nu este de acord cu mãsurile luate de SC Acvaserv ºi doreºte ca situaþia sã se remedieze, deoarece, spun ei, nu au nici o vinã. „ÃŽn prezent este liniºte, dar, joi, 30 martie, un grup de locatari nemulþumiþi de mãsura luatã de SC Acvaserv au venit la noi ºi s-au plîns cã nu mai au apã. Noi nu sîntem de acord cu reeºalonarea datoriilor care sînt, în special cu penalitãþile, deoarece astea ne frãmîntã cel mai mult. Dorim ca societatea furnizoare de apã sã rebranºeze blocurile în care a fost sistatã apa“, a declarat Viorel Dabija, preºedintele Asociaþiei nr. 41. Situaþia a degenerat, dat fiind faptul cã oamenii au ajuns la capãtul rãbdãrii, din cauza nesoluþionãrii cazului fostului administrator, Maria Iacoban, care a lãsat în urma ei o pagubã de circa 350 de milioane lei. Menþionãm cã Asociaþia nr. 41 are la societatea furnizoare de apã debite de 1,7 miliarde lei.
Problema Asociaþiei nr.41 a ajuns ºi pe masa Consiliului Local Roman. Dupã ce conducerea asociaþiei ºi mai mulþi proprietari s-au prezentat la întrunirea aleºilor, membrii legislativului local au hotãrît ca blocurile sã fie rebranºate din nou la reþeaua de alimentare cu apã. De asemenea, s-a stabilit ºi o întîlnire, între conducerea asociaþiei ºi cea a SC Acvaserv, în vederea realizãrii unui grafic de eºalonare a datoriilor. La aceastã întîlnire va participa ºi comandantul Poliþiei Roman, Dragoº Bãlãu, pentru a se vedea de ce treneazã de mai mulþi ani cele trei dosare privitoare la asociaþie. Primãria s-a angajat sã plãteascã o nouã expertizã financiar - contabilã ºi a promis cã se va analiza dacã existã vreo posibilitate de anulare a datoriilor, pentru Asociaþia nr. 41. Tot în timpul Consiliului Local, Iulia Havrici, director economic în cadrul SC Acvaserv, a declarat cã, dacã proprietarii îºi achitã datoriile pe care le au, societatea este de acord sã plãteascã „gaura“ lãsatã de fostul administrator, Maria Iacoban.

Articol afisat de 2488 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Bogdan MIHÃILÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective