Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 1 Aprilie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Preºedinte liberal, dupã trãdare

Preºedinte liberal, dupã trãdare

• Vlad Marcoci este noul preºedinte al CJ Neamþ • el a obþinut douã treimi din voturile consilierilor judeþeni, cel puþin 5 consilieri PSD trãdîndu-ºi fostul ºef • „nu mã aºteptam sã cîºtig un scor atît de bun“, a declarat Vlad Marcoci • „demisia din PSD nu mi-o voi da niciodatã, dar vor rãmîne un simplu membru, un soldat“, a afirmat fostul preºedinte • primarul ªtefan: „Mã bucur pentru Vlad Marcoci, nu numai pentru cã este un membru al PNL. Este un politician din «tînãra gard㻓 •

Mult aºteptata ºedinþã a Consiliului Judeþean Neamþ, desfãºuratã ieri, 31 martie, s-a sfîrºit aºa cum anticipa Monitorul: Vlad Marcoci este noul ºef al instituþiei. Prin vot democratic s-a realizat transferul de putere de la PSD la Alianþa D.A., noul preºedinte fiind membru al Partidului Naþional Liberal. Astfel, în acest moment, mult rîvnita funcþie de preºedinte al CJ Neamþ a revenit, înainte de termen, celor din Alianþa PNL-PD la Neamþ, iar PSD a pierdut o „redutã“ extrem de importantã în lupta cu puterea.
ªedinþa de ieri a fost una plinã de culoare, în care forþele politice reprezentate în CJ Neamþ au respectat înþelegeri, au trãdat sau au votat aºa cum le-a fost comandat de ºefii politici. Cu toate acestea, trebuie spus cã mulþi dintre cei care l-au susþinut pe Dan Vasile Constantin la alegerile pentru aceastã funcþie în 2004, l-au dat uitãrii ºi au votat contracandidatul. Mai mult, avînd în vedere cã PSD are 15 consilieri în acest for, iar ex-preºedintele a primit doar 10 voturi, este clar cã au existat ºi consilieri social democraþi care au votat împotriva celui care le este încã ºef de partid.
Din cele 35 de voturi, 34 au fost valabile, 24 fiind pentru Vlad Marcoci, 10 pentru Dan Vasile Constantin ºi unul singur a fost anulat.
Culmea este cã promotorul proiectului prin care s-a ajuns la alegeri a fost chiar Dan Vasile Constantin, care, cu numai o zi înainte de aceastã ºedinþã, declara sus ºi tare cã PSD nu este de acord cu organizarea alegerilor. „Avînd în vedere cã acest organism trebuie sã funcþioneze cu un preºedinte ºi cu doi vicepreºedinþi, propun ca se se organizeze alegeri pentru un nou preºedinte“, a declarat, la începutul ºedinþei, Dan Vasile Constantin.
Cele 34 de proiecte de hotãrîre care le mai aveau de discutat consilierii au trecut destul de repede, iar o propunere din partea independentului Brado Copoþ a stîrnit amuzamentul celor prezenþi: „Hai dom-le sã le votãm pe toate odatã ca sã ajungem mai repede la alegeri“.

„Ce tot atîtea ºmecherii? Sã mai fie ºi pe bune“
S-a ajuns ºi la scrutin, buletinele au fost fãcute, iar consilierii au trecut la fapte. Gheorghe ªtefan, liderul PNL Neamþ, a „þinut aproape“, ca nu cumva, „ãºtia sã facã vreo ºmecherie“, dupã cum a afirmat. Dan Vasile Constantin a cutreierat toatã sala de ºedinþe, ºoptind „secrete“ la urechile consilierilor. „Ce tot atîtea ºmecherii? Sã mai fie ºi pe bune. Domnule Constantin mergeþi în altã parte ºi þineþi o pledoarie“, s-a adresat Gheorghe ªtefan liderului PSD. Cu chiu cu vai, s-au perindat toþi consilierii prin spatele paravanului ce þinea loc de cabinã de vot ºi ºi-au exprimat opþiunile.
Dupã aflarea rezultatelor, felicitãrile au început sã curgã pentru Vlad Marcoci. „A fost voinþa consilierilor, iar în prima ºedinþã a Consiliului îmi voi prezenta decizia pentru viitor. Demisia din PSD nu mi-o voi da niciodatã, voi rãmîne un simplu membru, un soldat“, a declarat Dan Vasile Constantin, dînd de înþeles cã îºi va da demisia din funcþia de preºedinte al PSD Neamþ.
Vlad Marcoci, noul preºedinte al Consiliului Judeþean, a declarat cã abia aºteaptã sã se apuce de treabã. „Nu mã aºteptam sã cîºtig cu un scor atît de bun, dar acest lucru îmi dã speranþe cã voi avea o colaborare bunã cu domnii consilieri pentru cã ceea ce vom face este pentru interesul Neamþului“, a declarat noul preºedinte al CJ Neamþ.
Primarul Gheorghe ªtefan a menþionat cã este încîntat de faptul cã omul susþinut de PNL a ajuns sã cîºtige ºefia forului cel mai important din judeþ. „Mã bucur pentru Vlad Marcoci, nu numai pentru cã este un membru al PNL. Este un politician din «tînãra gardã». Sper ca de acum în colo sã fie o armonie între CJ Neamþ, Prefecturã, Primãria Piatra Neamþ ºi toate consiliile locale din unitãþile teritorial administrative ale Neamþului. Toate partidele politice ar trebui sã-ºi uneascã forþele pentru a aduce proiecte în Neamþ ca, în final, sã creºtem nivelul de trai al cetãþenilor. ÃŽn ce priveºte rezultatului votului, eu mizam pe 20-21 de voturi, dar vãd cã au fost ºi alte partide, altele decît cele de la Alianþã, care au votat Marcoci“, a declarat Gheorghe ªtefan.

Articol afisat de 3223 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Alex NECHITA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective