Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 24 Februarie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Vremea schimbãtoare face victime

Vremea schimbãtoare face victime

• zeci de nemþeni cardiaci, cu afecþiuni neurologice sau probleme ale aparatului respirator, au ajuns la spital în ultimele zile

Schimbãrile bruºte de temperaturã din ultimele zile au determinat agravarea stãrii de sãnãtate a unora dintre nemþeni. Zeci de cardiaci, bolnavi cu afecþiuni neurologice sau cu probleme pulmonare au luat cu asalt cabinetele medicilor de familie ºi serviciile de urgenþã ale Spitalului Judeþean Neamþ. Fie din neglijenþã, fie pentru cã intrã în panicã din cauza crizelor pe care le suferã instantaneu, mulþi dintre bolnavii cu astfel de probleme de sãnãtate ajung în spital dupã-amiaza sau chiar noaptea, fiind aduºi cu autosanitara. Cum în multe dintre cazuri situaþia se dovedeºte gravã, numãrul internãrilor din secþiile Cardiologie, Neurologie, Medicalã a crescut considerabil în ultimele zile.
Medicii cardiologi spun cã starea multora dintre pacienþi s-a agravat pe fondul schimbãrilor bruºte de temperaturã, dar ºi din cauza nerespectãrii regimului alimentar ºi de viaþã. Nerespectarea tratamentului medicamentos prescris de cãtre specialist sau întreruperea acestuia a devenit o obiºnuinþã în cazul persoanelor cu venituri mici. Tot din cauza neadministrãrii tratamentului prescris ºi a nerespectãrii unui regim de viaþã ponderat, a crescut ºi numãrul de bolnavi cu afecþiuni neurologice, care au suferit accidente vascular-cerebrale, ºi care necesitã internare la Neurologie.
Schimbarea bruscã a vremii produce neplãceri ºi celor cu probleme ale aparatului respirator, care au de suferit ºi din cauza scãderii imunitãþii organismului, sau celor care suferã de ulcer.
„De cîteva zile numãrul pacienþilor cu boli cronice care ajung la Unitatea de Primire a Urgenþelor a crescut simþitor ºi cred cã o explicaþie o constituie schimbarea bruscã a temperaturilor, pe care anumite categorii de bolnavi o suportã greu. Majoritatea acestora sînt bãtrîni care provin din mediul rural, ºi care stau acasã pînã în ulima clipã cînd vãd cã nu mai pot de rãu ce le este, se sperie ºi cheamã repede Salvarea. Problemele lor de sãnãtate sînt atît de multe cîte o datã încît necesitã investigaþii multe ºi amãnunþite, dupã care trebuie sã vezi care dintre afecþiuni este mai gravã ºi necesitã mai multã atenþie. Cîteva lucruri sînt certe: o mare parte dintre nemþeni îºi neglijeazã sãnãtatea, nu merg la medic decît atunci cînd ajung în situaþii critice ºi nu respectã tratamentul medicamentos prescris“, a declarat doctor Iliana Nicorescu, ºefa Unitãþii de Primire a Urgenþelor Neamþ.

Articol afisat de 1662 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara ILIªESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective