Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 23 Februarie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Proces pentru a fi sau a nu fi preºedinte al Consiliului Judeþean

• Dan Vasile Constantin ori va ajunge ºef la CJ din nou, ori va continua lupta de pe margine • Prefectura Neamþ va fi reprezentatã de cabinetul de avocaturã al lui Valeriu Stoica, iar Dan Vasile Constantin de Antonie Iorgovan •

Ex-preºedintele Consiliului Judeþean Neamþ, Dan Vasile Constantin va ºti, astãzi, dacã se va mai urca pe scaunul de ºef al forului nemþean sau va trebui sã continue lupta. Astãzi este programat primul termen în procesul în care Dan Vasile Constantin cere suspendarea ordinul emis de prefectul de Neamþ prin care s-a luat act de încetarea mandatului în funcþia de preºedinte al CJ Neamþ. De menþionat este ºi faptul cã în acest proces sînt implicate ºi douã firme importante de avocaturã care vor apãra cele douã pãrþi implicate. Dan Vasile Constantin este apãrat de firma cunoscutului Antonie Iorgovan ºi cea a senatorului Ioan Chelaru, iar Prefectura Neamþ a angajat firma condusã de Valeriu Stoica.
„Eu am mare încredere în justiþia românã ºi cred cã se va face luminã în acest caz“, a declarat Dan Vasile Constantin. El a mai menþionat cã aceasta este doar prima etapã în proces. „Azi se judecã doar solicitarea de suspendare a ordinului prefectului pînã la judecarea de fond a cauzei, cea de anulare a ordinului“, a adãugat Dan Vasile Constantin. Un alt subiect pe care l-a dezvoltat ex-preºedintele CJ a fost legat de faptul cã Prefectura Neamþ ºi-a angajat o firmã de avocaturã ºi nu ºi-a trimis proprii juriºti în pledarea cauzei: „Au acolo 10 juriºti ºi nu ºtiu cîþi specialiºti ºi tot nu sînt în stare sã apere un ordin emis de ºeful lor“.
Toader Mocanu, prefectul de Neamþ, a menþionat la rîndul sãu cã are încredere în justiþie. „Este prematur sã mã pronunþ în acest moment. Sper sã fie o decizie corectã“, a declarat prefectul de Neamþ.

ªefia CJ în mîna judecãtorilor
De menþionat este faptul cã în urma deciziei pe care o vor da judecãtorii, Dan Vasile Constantin ºi-ar poate relua activitatea ca preºedinte al CJ Neamþ ºi, mai mult, el are dreptul sã-ºi cearã drepturile bãneºti care nu i-au fost acordate în perioada în care a fost tras pe dreapta, adicã salariul pentru o lunã de zile. În afarã de acest aspect, în cazul în care ordinul prefectului va fi supendat, ex-preºedintele ar putea cere ºi daune morale.
Tot în cazul în care va avea cîºtig de cauzã Dan Vasile Constantin, dispare ºi ºansa consilierilor din Alianþã de a mai organiza alegeri pentru un nou preºedinte.
Pe de altã parte, în cazul în care ordinul prefectului rãmîne valabil, procesul va continua, iar, mai mult ca sigur, consilierii PNL ºi PD vor solicita organizarea de alegeri pentru funcþia de preºedinte al CJ Neamþ.
Reamintim cã, pe 2 martie, un nou termen va avea loc în cadul unui nou proces, de data aceasta între Prefectura Neamþ ºi ex-vicepreºedintele CJ Valericã Frãþilã. Ca ºi în primul caz, ºi Valericã Frãþilã a solicitat în instanþã suspendarea ordinului prefectului de Neamþ cu privire la încetarea mandatului în cazul sãu.
Cei doi s-a regãsit în aceastã posturã dupã ce s-a constatat cã sînt incompatibili, fiind, în timpul exercitãrii mandatelor, ºi administratori a douã firme. Din aceastã cauzã, prefectul a emis în cazul lor ordine de suspendare din funcþia de preºedinte CJ, respectiv vicepreºedinte al acestui for.

Articol afisat de 2128 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Alex NECHITA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective