Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 23 Februarie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
ELEVE SEXY pe INTERNET

ELEVE SEXY pe INTERNET

• postarea pe Internet a unor fotografii în care apar eleve în ipostaze extrem de provocatoare pare a fi o practicã la modã • eleve de la un liceu din Piatra Neamþ apar aproape goale, pozînd pe Cozla sau Pietricica • regulamentele interne ale ºcolilor interzic atitudinile care pot aduce atingere prestigiului unitãþilor de învãþãmînt •

Scandalul stîrnit de fotografiile indecente cu o liceanã din judeþul Neamþ, postate pe o reþea localã de Internet, e pe cale sã sfîrºeascã în derizoriu, odatã ce apar tot mai multe elemente care dovedesc cã aceastã practicã e una la „modã“ printre tinerele eleve. O cãutare, fãcutã de reporterii Monitorul, pe reþelele locale de Internet a reliefat cã ºi alte liceene, de aceastã datã de la o instituþie de elitã din Piatra Neamþ, au pozat, în ipostaze mai mult decît provocatoare, în costume de baie sau fustã scurtã pe Cozla sau Pietricica. Dincolo de aspectul etic, moral sau legal al problemei, faptele contravin ºi prevederilor cuprinse în regulamentul de organizare ºi funcþionare al unitãþilor de învãþãmînt preuniversitar, precum ºi în contractul sau acordul pe care pãrinþii ºi elevii îl semneazã cu ºcoala de unde provin. Conform acestor prevederi, chiar ºi în timpul liber, elevii trebuie sã se abþinã de la fapte sau atitudini care, prin rezultatele lor, pot afecta imaginea ºcolii unde învaþã. Mai concret, ei nu au ce cãuta în restaurant sau baruri fãrã sã fie însoþiþi de pãrinþi, nu au voie sã înjure sau sã se batã, nici sã provoace scandaluri, sã se îmbrace provocator sau indecent ºi, cu atît mai puþin sã aparã în ipostaze care frizeazã pornografia, ba chiar sã încerce sã obþinã ºi un cîºtig financiar pe aceastã cale.
Reprezentanþii conducerii liceului pietrean susþin cã nu cunosc deloc problema ºi s-au ferit sã se pronunþe cu privire la mãsurile pe care le vor lua dacã se dovedeºte cã aceste fotografii sînt, într-adevãr, ale unor eleve din unitatea lor. De altfel, chiar regulamentul intern al unitãþii, precum ºi contractul între ºcoalã ºi pãrinþi conþin formulãri foarte vagi prin care sînt interzise þinutele, comportamentul sau atitudinile provocatoare care pot aduce atingere prestigiului ºcolii. Astfel, dupã apariþia noului regulament, s-a pornit o adevãratã vînãtoare dupã blugii cu talie joasã, bluzele decoltate sau alte extravaganþe specifice vîrstei adolescentine, cum ar fi tatuajele, piercingurile ºi coafurile ieºite din comun. Sancþiunile prevãzute de regulament pentru astfel de fapte merg de la mustrare scrisã însoþitã de scãderea notei la purtare ºi eliminare de la ore pentru o perioadã de 3-5 zile pînã la mutarea în altã clasã sau chiar exmatricularea.
„Nu am specificat exact care ar fi atitudinile provocatoare, dar se presupune cã sînt lucruri general valabile, care þin de cei ºapte ani de acasã. E drept cã nu am prea avut probleme, doar cu utilizarea telefoanelor mobile, dar ar fi fost greu, chiar dacã am fi identificat o seamã de abateri, sã ne mai gîndim ºi la poze sexy sau altfel de probleme de acest gen“, a susþinut unul dintre directorii liceului ale cãrui eleve au fost depistate într-o reþea localã de Internet, pozînd în posturi provocatoare.

Elevii nu cunosc nici legea, nici regulamentul intern al ºcolii
În acest timp, pãrerile elevilor despre scandalul stîrnit în ultimele zile sînt destul de împãrþite, dovedind cã aceºtia cunosc prea puþin obligaþiile care le revin conform regulamentului ºi, cu atît mai puþin, consecinþele din punct de vedere legal ale unei astfel de iniþiative.
„Nu vãd nici un impediment, mi se pare corect, eu unul sînt de acord. Care-i problema cã au apãrut pozele pe Internet, doar ºi eu mã uit? Dacã nu mã distrez acum, cînd sînt tînãr, atunci cînd, cînd o sã ies la pensie?“, susþine un elev din clasa a XII-a de la un liceu pietrean.
„Acum, la drept vorbind, e dreptul ei sã facã ce vrea în timpul liber, problema e dacã pozele au apãrut cu acordul ei sau cineva ºi-a bãtut joc de ea. Dacã pozele nu au apãrut cu acordul ei, atunci nici nu e de condamnat, poate doar cã e cam naivã ºi credulã. ªi eu, dacã vreau sã-mi fac poze sexy e treaba mea, nu trebuie sã dau socotealã, dar dacã altul vrea sã profite de mine, îl termin. La o adicã, dacã ar fi vrut sã cîºtige un ban, e ºi asta o meserie, doar atîtea fotomodele ºi-au început activitatea cînd încã erau minore, dar asta nu le-a împiedicat sã facã poze sexy“, conchide un alt elev al aceluiaºi liceu pietrean.
Mai multe poze sexy cu o liceanã din Neamþ au circulat pe Internet, pe o reþea internã a unui furnizor local. Timp de douã zile, utilizatorii reþelei au putut vedea 39 de fotografii, din care cîteva prezentau chiar nudul tinerei în cauzã. Cel care a postat fotografiile a indicat chiar ºi adresa la care poate fi gãsitã minora, clasa, corpul de clãdire ºi etajul unde învaþã aceasta. Scandalul a izbucnit cînd tînãra a fost recunoscutã de reprezentanþii liceului la care învaþã ºi pare a avea la bazã o rãzbunare a unui fost prieten.

Articol afisat de 36934 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Laura PETRUÞ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective