Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 10 Februarie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Expert al Comisiei Europene, la Piatra Neamþ

Maria Joao Rauch, expert negociator în parteneriate/acorduri pentru ocuparea forþei de muncã, s-a aflat, în ultimele douã zile, la Piatra Neamþ, ca rezultat al implementãrii unui proiect derulat de Ministerul Muncii, Solidaritãþii Sociale ºi Familiei. Rolul sãu în acest proiect este de a oferi consultanþã ºi asistenþã tehnicã în vederea creãrii de parteneriate la nivel local ºi regional, precum ºi stabilirea unor pacte regionale pentru ocuparea forþei de muncã ºi pentru incluziunea socialã. Aceastã primã vizitã a fost una de informare asupra stadiului ºi potenþialului parteneriatelor deja existente, avînd, în acest sens, întîlniri cu factorii de decizie reprezentativi pe plan local ºi regional, în domeniul social ºi de afaceri, colaborarea dintre aceºtia fiind importantã sub aspectul implementãrii politicii privind ocuparea forþei de muncã, respectiv în elaborarea Planului Regional de Acþiune pentru Ocupare ºi Incluziune Socialã. Potrivit ultimelor Recomandãri ale Comisiei Europene, parteneriatele constituie un instrument eficient în atingerea obiectivelor privind ocuparea forþei de muncã. De asemenea, în procesul de elaborare a Planului Naþional de Dezvoltare 2007-2013, precum ºi a Programului Operaþional Sectorial de Dezvoltare a Resurselor Umane, care va fi finanþat din Fondul Social European, rolul parteneriatelor este considerat deosebit de important.
În acest context, Maria Joao Rauch s-a întîlnit, pe parcursul celor douã zile, cu reprezentanþii Agenþiei Judeþene pentru Ocuparea Forþei de Muncã, cei ai Agenþiei pentru Dezvoltare Regionalã Nord-Est, Camerei de Comerþ ºi Industrie, Prefecturii ºi Consiliului Judeþean Neamþ, Primãriei Piatra Neamþ, precum ºi cu cei ai sindicatelor ºi patronatelor.
La întîlnirea care a avut loc la Primãria Piatra Neamþ, alãturi de primarul Gheorghe ªtefan a fost prezent ºi directorul Direcþiei de Asistenþã Socialã, Camelia Prisecaru. Expertul Comisiei Europene ºi-a arãtat disponibilitatea de susþinere a autoritãþilor locale în identificarea proiectelor cu ºanse de reuºitã, precum ºi de diseminare a exemplelor de bunã practicã din Europa. „Doresc sã adresez mulþumiri doamnei Maria Joao Rauch pentru consultanþa atît de necesarã pe care ne-o va oferi, în perspectiva accesãrii fondurilor structurale. Trebuie sã fim conºtienþi cã de noi va depinde modul în care vom valorifica oportunitãþile oferite de Uniunea Europeanã“, a subliniat primarul Gheorghe ªtefan.
La finalul vizitei, Maria Joao Rauch a avut amabilitatea de a ne oferi cîteva repere ale întîlnirilor pe care le-a avut cu „actorii“ implicaþi în dezvoltarea regionalã: „Acesta este un proiect ce va fi implementat în perspectiva aderãrii României la Uniunea Europeanã, care se deruleazã prin Ministerul Muncii ºi Solidaritãþii Sociale. Este menit sã sprijine crearea de structuri, la diferite niveluri, necesare pentru absorbirea fondurilor alocate de Uniunea Europeanã, în acest caz, din Fondul Social European. ÃŽn aceastã fazã a proiectului - pentru cã are trei dimensiuni - vizitez regiunile de care sînt responsabilã, Regiunea de Nord-Est ºi Bucureºti-Ilfov, ca sã îmi fac o mai bunã imagine despre acestea, despre nivelul lor de dezvoltare. De asemenea, caut diferite tipuri de colaborãri, de parteneriate formale ºi neformale care, deja, existã. Am avut multe întîlniri cu cei mai importanþi «actori» din judeþul Neamþ, în special cu structurile regionale. Cred cã existã mult potenþial în aceastã regiune ºi, deja, sînt multe structuri. Extraordinarã este voinþa de a face ceva. Cred cã este cel mai bun potenþial care existã. Oamenii sînt disponibili, vor sã facã ceva, se bucurã cã sînt aici, sînt deschiºi spre colaborare, deºi existã ºi probleme, nu este totul roz“.

Articol afisat de 2151 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Iulia IACOB)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective