Intoxicate de la tulburel
• doua femei au necesitat ingrijiri medicale, dupa ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon, din cauza tulburelului pastrat in beciuri neaerisite Butoaiele cu vin puse la fermentat in beciuri neaerisite au facut primele doua victime, in aceasta toamna. Angela H., in virsta de 39 de ani, din localitatea ieseana Halaucesti, si Niculina T., in virsta de 69 de ani, din Roman s-au prezentat la Centrul de Primire Urgente, din cadrul Spitalului Municipal, duminica, 15 octombrie, dupa ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon. Angela H. a declarat medicului de garda, la internare, ca, timp de o saptamina, a intrat zilnic in beci, sa verifice vinul pus „la fiert“. Simbata trecuta, 14 octombrie, femeii i-a venit rau, prezentind ameteli, tulburari de respiratie si alte simptome care i-au condus pe medicii ce au examinat-o la stabilirea diagnosticului de intoxicatie cu monoxid de carbon. Cea de-a doua femeie care s-a prezentat la spital, Niculina T., a declarat, la internare, ca imediat dupa ce a intrat in beciul in care pastra butoaiele cu vin, i s-a facut rau. „Sintem la jumatatea toamnei si ne asteptam si la alte cazuri de intoxicatii cu monoxid de carbon. La sfirsitul saptaminii trecute, doua femei au intrat in beciuri, unde s-au intoxicat cu monoxidul de carbon degajat in urma procedeului de obtinere a vinului. Cele doua paciente au prezentat forme usoare de intoxicatii, cu ameteli, greturi si tulburari respiratorii“, a declarat doctor Catalina Palancianu, medic sef al Sectiei medicala, din cadrul Spitalului Municipal Roman. Reamintim ca, in urma cu citiva ani, trei persoane, din aceeasi familie, au murit dupa ce au intrat intr-un beci in care era vinul pus la fermentat.
|