Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Opinii 10 Octombrie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Jurnal de toamna. Zacusca din camara

Reteta asta o stiu de la Betenoasa, dar am papat mostre de export la Tirdoasa in bucatarie, era sa lesin de atita bucurie topind un borcanete intreg. Hai, sa facem si noi! E plina piata de peste, asa ca mergem si alegem niste marfa faina. Daca nu ne lasa punga, putem cumpara si caras, desi are oase mai multe e mai ieftin si mai dulce. Il curatam bine si il bagam la fiert intr-o oala, acoperindu-l cu apa in care am pus sare, o foaie de dafin si 200 ml otet. Asa cum bine banuiesti, inteligentule cititor, otetul are rolul de a macera oasele domnului caras. Dupa un ceas jumate de bolboroseala, observam cu drag cum pestele s-a muiat, moment in care nu ne mai punem problema osului infipt in gitlej si ne dam seama ca nebunatecul asta de Iliescu stie ce scrie-prepara-maninca. Copii, curatam 2 kile de ceapa de Tibucani, din aia care daca-ti pica pe bocanc, ti-l indoaie. O taiem pestisori si o calim in jumatate kila ulei, ingalbenind-o usor si facind ca aromele sa zburde prin bucataria noastra cuibusor de nebunii. Coacem 2 kile de gogosari, ii curatam bine, frigindu-ne buricele degetelor dupa vechiul obicei dacoroman. Scurgem pestisorul din olaret si dam prin masina de tocat tot ce am lucrat voiniceste: peste, ceapa, gogosari. Adaugam piper, oleaca de zahar, jumatatea ramasa de ulei si 400 g de pasta tomate. Se pune compozitia la fiert la foc mic, pentru omogenizare. Se toarna fierbinte in borcane, se sterilizeaza.
Pescarioti de faima mondiala, cind veniti cu izmenele ude de la balta si cu putin si marunt peste agonisit, nu-l risipiti, ci bagati-l la congelator. In zilele geroase de iarna, cind viforul urla pe sub geamuri, scoate pestele si gogosarii din congelator si fa-ti niste zacusca domneasca. Nevasta o sa te pupe ca scapa de citeva mici dejunuri si cine stie, copiii o sa te pomeneasca si pe lumea ailalta, colegii de servici o sa-ti ridice osanale, seful te va promova proportional cu numarul de borcane aduse discret la domiciliul lui. Zacusca merge ca spaga!

Articol afisat de 2220 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Mihai ILIESCU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective