Poftiti la 2.500 de portii de fasole!
• de Ziua National�, pentru masa participantilor la parad� s-au folosit 250 kg de fasole, 40 kg de ceap�, 40 kg de morcov, 30 kg de sl�nin�, 12 l de ulei, 300 kg de c�rnati si 20 kg de bulion • vor fi si 120 de litri de tuic� •
Preg�tirea celor 2.500 de portii de fasole cu c�rnati, care vor fi oferite romascanilor prezenti la ceremonia de s�rb�torire a Zilei Nationale, se va face �ncep�nd de anul acesta la Cantina Social�. Preparativele pentru festinul popular au demarat �nc� de joi, 29 noiembrie. „Personalul a �nceput �nc� de joi s� aleag� boabele de fasole, care au fost sp�late, puse la muiat si fierte. Acum fasolea st� la rece, �n frigidere si m�ine dimineat�, de la ora patru, ea va fi condimentat�, i se va ad�uga bulionul si restul ingredientelor, pentru ca s� nu se acreasc�. Am folosit pentru aceasta 250 de kilograme de fasole, 40 kilograme de ceap�, 40 kilograme morcov, 30 kilograme de sl�nin�, 12 litri de ulei, 300 kilograme de c�rnati si 20 kilograme de bulion. Portiile vor fi servite �n cele dou� corturi amenajate �n Piata Roman-Musat, urm�nd a fi �ntrebuintate vase de unic� folosint�, �n care vor fi asezati si castravetii murati. Tot la noi se va prepara si tuica fiart�, pentru care se vor folosi 120 litri. T�ria a fost condimentat� cu piper si scortisoar�, pentru a-i da arom�. Buc�tarul sef deja a f�cut probe pentru a se asigura c� m�ncarea va iesi gustoas�“, a declarat Radu V�tavu, directorul Complexului de servicii sociale al Prim�riei Roman. Organizatorii sper� ca 1 Decembrie s� fie o zi la fel de frumoas� si �nsorit� ca si cea de vineri si �n strad� s� ias� c�teva mii de romascani, dornici s� participe la manifest�rile legate de s�rb�toarea national�.
|