Snitele si friptur� �n meniul bolnavilor
• pacientii de la Spitalul Judetean au constatat de ceva vreme c� au un meniu mult mai bun dec�t �n trecut • acest lucru s-ar datora dubl�rii bugetului pentru alimente • Nemtenii care din p�cate, de-a lungul vietii, au avut ghinionul de a fi internati prin spitale, nu se poate s� nu-si aminteasc� de „bog�tia“ meniului. Dac� unii �l caracterizau ca pe ceva care nu te las� s� mori de foame, cei care s-au internat anul acesta la Spitalul Judetean trebuie s�-i contrazic� vehement. De ceva vreme, masa bolnavilor contine zi de zi carne, fapt nemaiv�zut si namaiauzit si, culmea, chiar snitele sau friptur�. Cel putin �n ultima s�pt�m�n�, �n meniu a fost de cinci ori snitel de pui, iar �n rest au avut tot felul de preparate ce contineau carne la masa de pr�nz. Acest lucru a uimit si cadrele medicale ce lucreaz�, iar pacientii s�nt foarte multumiti. „De ani de zile lucrez aici, dar nu-mi amintesc s� fi fost vreodat� at�t de multe zile cu snitele. De altfel, �n ultima vreme, s-a �mbun�t�tit considerabil masa“, a declarat o asistent� medical�. Si bolnavii au remarcat acest lucru si spun c� de multe ori nu mai este nevoie de m�ncare adus� de acas� de rude: „Avem m�ncare foarte bun�, mai ales pentru un spital. La pr�nz avem mereu o ciorb� bun�, iar la felul doi primim mereu carne. �ntr-o zi am avut orez cu piept de pui pr�jit. Seara am avut ou�, telemea, sau br�nz� cu m�m�lig�“. Managerul Spitalului Judetean spune c� masa mult mai bun� se datoreaz� unei mai bune organiz�ri. „�n ultima vreme am reusit s� dubl�m bugetul alocat alimentelor ca urmare a unor renegocieri ale contractelor cu furnizorii. Sigur c� este loc de mai bine, dar sper c� deja au �nceput s� se vad� primele rezultate. �n prima parte a anului trecut bugetul pentru alimente era �n jur de 50-60.000 de lei lunar, iar acum am ajuns la 100-120.000 de lei, �n functie de num�rul pacientilor care s�nt internati. Am reluat toate contractele �ncheiate cu furnizorii, am discutat cu acestia si am obtinut preturi mai bune, discounturi, astfel c� am putut cump�ra mai multe produse si de mai bun� calitate. Sper�m ca �n timp s� �mbun�t�tim si mai mult lucrurile, toate acestea depinz�nd doar de bugetul alocat“, a declarat medicul Lucian Ciobotaru, managerul SJU Neamt.
�n 2011, prin lunile aprilie mai, bolnavii internati aici primeau carne doar de dou� ori pe s�pt�m�n�, martea si joia. Sefii de atunci ai unit�tii recunosteau c� bugetul alocat este mult sub cel legal, dar nu au alternativ�, dat� fiind austeritatea.
|