Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2011
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 22 Aprilie 2011
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Cu ochii pe comercianti

• �n aceast� perioad� au loc ample verific�ri la v�nz�torii de carne, peste, produse de patiserie, vin sau ou� • nemtenii trebuie s� fie atenti de unde iau cele necesare •

�n casa fiec�rui crestin masa de Paste trebuie s� includ� produse traditionale, cu tot ce este mai bun. Pentru ca nu cumva �n aglomeratia din magazine s� achizitionati produse neconforme sau cu alte deficiente, specialistii vin cu o serie �ntreag� de recomand�ri. �n acest� perioad� comisarii din cadrul Protectiei Consumatorului fac ample verific�rii la v�nz�torii de profil. „Perioada premerg�toare s�rb�torilor reprezint� un moment de v�rf pentru activitatea comercial�, astfel c� s-au dispus actiuni de control la comercializarea produselor specifice. S�nt verificate produsele alimentare de post, peste si preparate din peste, carne preambalat�, �n special miel, cozonac, produse de patiserie, ciocolat� si produse de cacao, vopsea de ou� sau vin“, a declarat Gelu Moldovanu, comisar sef al Protectiei Consumatorilor Neamt. Carnea de miel nu trebuie cump�rat� de la marginea drumului, ci doar din m�cel�rii sau piete. Aceasta trebuie s� aib� stampil� sanitar-veterinar� si s� aib� un aspect proasp�t. Aceleasi recomand�ri s�nt valabile si pentru peste, un produs extrem de perisabil. Nu cump�rati ou� cu coaja cr�pat�, murdar� sau spart�, iar la spargere albusul trebuie s� fie limpede. Trebuie verificat� si data durabilit�tii minimale, calitatea, categoria sau metoda de crestere a p�s�rilor. Vopseaua de ou� trebuie achizitionat� numai din locuri autorizate si trebuie s� fie �n termenul de garantie. Utilizarea altor tipuri de vopsele poate prezenta pericol pentru s�n�tate. Produsele de patiserie neambalate trebuie comercializate �n termen de 24 de ore de la data fabricatiei. Nici vinul nu trebuie luat de la oricine, pentru c� puteti achizitiona pet-uri refolosite, cu capac neetans, sau vin impropriu consumului uman. Pe etichet� trebuie urm�rit numele si adresa fabricantului, data durabilit�tii minimale sau cantitatea ori volumul net. Nu trebuie omis� nici lista ingredientelor sau mentiunile privind lotul, data fabricatie sau data �mbutelierii. Elementele obligatorii de etichetare trebuie s� fie redactate �n limba rom�n�, f�r� a exclude prezentarea acestora si �n alte limbi.

Articol afisat de 1718 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Gabi MUNTEANU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective