Atletii (se) arunc� la bareme
O serie dintre cei mai valorosi sportivi de la cea mai titrat� grupare nemtean� �n 2009, Clubul Atletic (CA) Roman, au intrat pe ultima sut� de metri a preg�tirilor pentru accederea, la debutul verii, �n �ntrecerile internationale. Munca nu este deloc usoar�, �n conditiile �n care trebuie atinse baremele impuse de federatia international� de specialitate. „�i avem pe Cristinel Ol�rasu, la aruncarea ciocanului si pe Mihaela Asmarandei, la disc, care au calit�ti atletice dovedite deja si, �n opinia mea, pot merge la europenele de juniori. Totusi, p�n� �n prezent, nu au atins baremele. Mai avem c�teva s�pt�m�ni de preg�tire p�n� c�nd vom merge la un concurs national de arunc�ri, unde se va stabili componenta lotului t�rii noastre. Cristinel Ol�rasu trebuie s� arunce m�car 60 de metri iar Mihaela Asmarandei 44 de metri. Ambii s�nt cam la doi metri de obiectiv �ns� au f�cut progrese mari �n ultima perioad� si asta ne �ndrept�teste s� credem c� vor evolua si pentru culorile t�rii noastre“, a declarat antrenoarea Carmen Bolea (foto, al�turi de atletul Anton Gherc�) de la CA Roman. Aceasta a mai mentionat c� nu abandoneaz� nici munca al�turi de cei mai mici performeri, pentru c� �n zon� s�nt talente reale �ntr-ale atletismului. „Acest sezon se anunt� unul foarte interesant, at�t �n ceea ce priveste �ntrecerile interne, c�t si cele internationale. Avem sperante s� obtinem m�car aceleasi rezultate ca �n anul anterior. �n plus, ne ax�m �n continuare pe slefuirea tinerelor talente, mai ales c� avem o grup� valoroas� la copii si la juniori III. Orice �nceput de drum este greu, �ns� se vede cine vrea s� fac� performant�. De exemplu, �l avem pe Dragos B�rbuceanu, junior III, �n care ne punem mari sperante. Vrem s� �l facem un atlet complet, fapt pentru care �l antren�m la mai toate disciplinele, �n ideea c� va ajunge s� participe de la probe combinate p�n� la decatlon. Avem traditie si din acest punct de vedere, dac� ne g�ndim la performantele lui Anton Gherc�“, a conchis antrenoarea Carmen Bolea.
END
|