Anamaria Ferentz, pl�ceri la cratit�
Despre Anamaria Ferentz se pot spune multe, �ns� nimeni nu si-ar fi putut-o �nchipui pe frumosa c�nt�reat� la coada cratitei, �n tinut� de buc�t�reas� si asud�nd deasupra plitei �ncinse. Genul boem, de artist, care noaptea e la concerte pe terase, iar ziua doarme de rupe i se potriveste ca o m�nus�, �n comparatie cu sortul si boneta de buc�tar. Ei bine, vedeta ador� s�-si petreac� putinul timp liber �n buc�t�rie si chiar �i place acest lucru, basca cic� se pricepe la arta culinar�. Interpreta a �nv�tat tainele g�titului de la mama ei, de meserie buc�tar, si a devenit la r�ndul ei o specialist� �n prepararea borsului moldovenesc si a salatelor, pe care le �mbun�t�teste dup� propriul gust si pricepere. „G�tesc orice �mi pun �n minte si, �n special, inventez retete. Stiu s� fac paste, m�nc�ruri traditionale rom�nesti si s�nt specialist� �n borsul moldovenesc. Dar cel mai mult �mi plac salatele mele, care mai de care mai exotice”, a m�rturisit Anamaria din tainele virtutilor sale. Salata preferat� este una cu pere, nuci si br�nz� gorgonzola. „Desi sun� ciudat, aceast� salat� e delicioas� si usor de preparat”, asigur� c�nt�reata. Dac� acest fel de m�ncare o ajut� s� �si mentin� silueta, r�m�ne doar o chestiune de timp p�n� c�nd vom afla. P�n� atunci pentru cei care doresc s� stie ce g�teste si ce m�n�nc� Anamaria Ferentz nu le r�m�ne dec�t s� noteze urm�toarea retet�. „�ntr-un bol se amestec� dou� pere, t�iate cubulete, 200 g br�nz� gorgonzola, o salat� rucola, miezul de la patru nuci. Se adaug�, dup� gust, otet balsamic, sare, ulei de m�sline, busuioc si oregano”, spune artista despre amestecurile ei culinare. Cu asa talente c�nt�retei nu-i va fi greu s�-si g�seasc� repede un sot, mai ales c� o nevast� care st�p�neste arta g�titului si care provine din mediul artistic este ceva rarisim. Gurile rele spun c� nici talentul culinar nu mai este chiar un atu pentru Anamaria Ferentz. Asta deoarece artista are deja la activ un mariaj care s-a destr�mat cu strig�turi.
|