Pofte de premier
• ultimii trei premieri ai Rom�niei au gusturi total diferite pentru m�ncare • unul vrea varzã, altul m�ncãruri sofisticate, �n vreme ce al treilea poftea la dulce • Emil Boc este de departe o exceptie fatã de ceilalti prim ministri ai Rom�niei. Nu are masini luxoase, nu este mare colectionar de tablouri, nu v�neazã, nu merge pe motocicletã. Boc este un traditionalist: agreeazã m�ncarea fãcutã ca la mama acasã, feluri autohtone, si a decis chiar sã-si aducã celebra „varzã a la Cluj“ la Guvern. Asa cã la cantina Guvernului tocmai s-a introdus de c�teva zile, pe lista de bucate, un preparat „de suflet“ al premierului, „varza a la Cluj“. Seful bufetului, afl�nd preferintele culinare ale lui Emil Boc, s-a adaptat noilor cerinte.
Astfel, au fost scoase din galantare gustãrile care p�nã atunci erau singura variantã culinarã pentru �nfometatii de la Palatul Victoria. Si c�nd spunem asta, ne referim la faptul cã, p�nã nu de mult, la bufet existau preparate reci, felul principal fiind sandvisurile. Acum, meniul cuprinde m�ncare de sezon, gãtitã dupã retete traditionale.
Fostul premier Adrian Nãstase nu a cãlcat niciodatã - �ntre 2000 si 2004, c�t timp a condus Guvernul - �n bufetul institutiei. Nãstase este cunoscut ca fiind mare iubitor al bucãtãriilor sofisticate. Cu mare greutate, Nãstase a cobor�t o singurã datã, �n 2005, sã mãn�nce la restaurantul Parlamentului, pe vremea c�nd era presedinte al Camerei Deputatilor. A �nghitit cu noduri mãmãliga cu br�nzã si nu a mai repetat experienta.
Cãlin Popescu Tãriceanu �si linistea nervii cu savarine
Tãriceanu nu s-a dat �n v�nt sã �mbunãtãteascã meniurile cantinei Palatului Victoria �n ultimii patru ani. Premierul liberal avea o singurã problemã, si aceasta din c�nd �n c�nd. �n momentele �n care era foarte nervos sau excesiv de stresat, avea poftã de dulciuri. Surse guvernamentale au povestit cã Tãriceanu se linistea cu savarine.
|