Un medic romascan recomand� alimente �n functie de grupa sanguin�
• doctorita Gabriela Popovici consider�, pe baza unor teste stiintifice, c� alimentatia poate duce la prevenirea unor boli Medicul sef al Sectiei pneumologie din cadrul Spitalului Municipal de Urgent� Roman a asociat medicatia bolnavilor cu afectiuni pulmonare cu un regim alimentar �n functie de grupele de s�nge. Astfel, doctorul pneumoftiziolog le recomand� pacientilor, la externare, evitarea alimentelor interzise, �n functie de grupa sanguin� a fiec�ruia. Pentru a face astfel de recomand�ri, doctor Gabriela Popovici a studiat alimentatia adecvat� celor patru grupe sanguine, elaborat� de un nutritionist american, experiment�nd apoi metoda pe propria-i persoan�. „S-a constatat o crestere a bolnavilor cu astm bronsic, a rinitelor alergice si s�nt certe implicatiile factorilor de mediu �n producerea bolii. Printre factorii favorizanti se num�r� frigul, noxele de la locul de munc� si din mediul familial, dar si alimente care �ntretin alergiile. Am plecat de la alimentatia legat� pe grupele de s�nge, recomand�nd si pacientilor s� scoat� din consum produsele interzise. Astmul bronsic are o perioad� mare de latent�, urmat de crize, ori interesul nostru, ca specialisti, este s� prelungim c�t de mult aceste perioade de latent�. Criza poate s� apar� chiar dac� bolnavul respect� medicatia prescris� si se fereste de alergeni“, a declarat doctor Gabriela Popovici. Aceasta a mai precizat c� studiile nutritionistilor au dovedit faptul c� �ntre s�nge si alimente exist� o str�ns� leg�tur�, realiz�ndu-se o reactie chimic� ce face parte din mostenirea genetic�. Dup� ce s�nt digerate, alimentele trec din stomac �n intestin, unde are loc absorbtia lor �n s�nge. S�ngele transport� substantele nutritive la restul organelor. C�nd alimentele s�nt absorbite de s�nge are loc o reactie chimic�. „�n alimente exist� niste substante numite lectine, un soi de proteine cu propriet�ti de aglutinare care afecteaz� s�ngele, pe cele patru grupe. S�ngele te ap�r� de infectii, de microbi, cre�nd imunitate organismului. Or, lectinele din alimente care intr� �n reactie cu grupele de s�nge afecteaz� anumite organe. De exemplu, �n urma acestor reactii se acoper� mucoasa digestiv� si nu mai are loc digestia, ap�r�nd balon�rile, retentia de ap�, simptome pe care nu ti le explici. Asta pentru c� analizele s�nt bune. Toate aceste reactii s�nt testate stiintific, dovedite microscopic. De exemplu, la grupa de s�nge pe care o am, conopida �mi produce balon�ri, cum am scos-o din alimentatie, problemele au disp�rut“, a precizat medicul sef al Sectiei pneumologie, Gabriela Popovici.
|