Asistatii social, mai bine, la anu
• de pe 1 ianuarie, ratia zilnic� va fi de 11 lei, fat� de 7 c�t este �n prezent • directorii centrelor care g�zduiesc asistati cu diverse handicapuri au venit cu argumente c�nd au cerut majorarea • Alocatia zilnic� de hran� �n institutiile de asistent� social� - centre rezidentiale pentru persoane cu handicap adulte din subordinea Consiliului Judetean Neamt se majoreaz�, �ncep�nd cu data de 1 ianuarie 2008, la 11 lei. �n prezent, cheltuielile cu asigurarea hranei asistatilor s�nt limitate la suma de 7 lei pe zi.
Prin sase adrese primite la Consiliul Judetean, Centrele de �ngrijire si asistent� Roman, T�rgu Neamt, Bozieni, Oslobeni, Centrul de Recuperare si Reabilitare a Persoanelor cu Handicap P�str�veni si Centrul de Recuperare si Reabilitare Neuropsihic� R�zboieni au solicitat majorarea alocatiei de hran�. „Analiz�nd propunerile �naintate de unit�tile de �ngrijire si asistent� din subordinea Consiliului Judetean, av�nd �n vedere major�rile de pret la produsele de baz�, necesitatea asigur�rii unui nivel minim de calorii, propun majorarea alocatiei zilnice de hran� de 11 lei pe zi de persoan�, �ncep�nd cu 1 ianuarie 2008“, a declarat Vlad Marcoci, presedintele Consiliului Judetean Neamt.
�n vreme ce conducerea Centrului de �ngrijire si Asistent� Roman a prezentat o situatie a evolutiei preturilor din 2005 si p�n� �n prezent, relev�nd necesitatea major�rii alocatiei zilnice, conducerea centrului de la T�rgu Neamt a solicitat cresterea alocatiei la 14 lei pe zi de asistat, motiv�nd c� din 2005 si p�n� acum preturile alimentelor de baz� s-au triplat. Nicoleta B�rnat, directoarea Centrului de Recuperare si Reabilitare a Persoanelor cu Handicap P�str�veni, centru care g�zduieste 180 de asistati, oferindu-le �ngrijire medical�, educatie, echipament, cazare, ambient familial, recuperare, reabilitare si hran� a trimis la CJ, pentru a dovedi necesitatea major�rii alocatiei a expus dou� variante de meniu - unul mai s�rac, iar cel�lalt mai bogat. Dac� la prima variant�, micul dejun presupunea ceai, p�ine, margarin� si gem, la ora 10 - mere, la pr�nz - bors de fasole, pilaf cu carne de porc si salat� de varz�, la ora 16 - napolitane, iar seara cartofi gratinati cu usturoi si ceai cu p�ine, �n cazul meniului mai bogat, dimineata s-ar m�nca ceai, p�ine cu unt si ou fiert, la ora zece - mere, la pr�nz - bors de perisoare, toc�nit� de cartofi cu carne de porc si mur�turi, la ora 16 - cl�tite cu gem, iar seara m�m�ligut� cu br�nz� si sm�nt�n� si ceai cu p�ine. Consilierii judeteni nemteni au fost convinsi, cu aceste argumente, de necesitatea major�rii alocatiei de hran�, �ncep�nd cu data de 1 ianuarie 2008, de la 7 la 11 lei pe zi de asistat.
|