Familie din Roman „decimat�“ de bere
Trei romascani, membri ai aceleiasi familii, au necesitat �ngrirjiri medicale, �n noaptea de vineri spre s�mb�t�, 14 spre 15 decembrie, dup� ce s-au intoxicat cel mai probabil cu... bere. Costel T., �n v�rst� de 45 de ani, sotia acestuia, Ana T., �n v�rst� de 44 de ani, si fiica lor, Adriana, �n v�rst� de 18 ani, au ajuns la Centrul de Primiri Urgente (CPU), din cadrul Spitalului Roman, cu dureri abdominale, greturi si v�rs�turi. Acestia au relatat cadrelor medicale c� s-au simtit r�u dup� ce ar fi consumat toti dintr-o sticl� de bere cump�rat� de la un supermarket. Potrivit preciz�rilor f�cute de personalul CPU, initial, alimentul incriminat �n indigestia celor trei romascani au fost ciupercile, �ns� ipoteza a fost „scoas� din calcul“ deoarece nu toat� familia consumase din m�ncarea respectiv�. Cele trei persoane au r�mas �n atentia cadrelor medicale de la Sectia medical�, cu diagnosticul toxiinfectie alimentar�. Victimele au primit tratamentul corespunz�tor, af�ndu-se, �n prezent, �n afara oric�rui pericol. „Berea care este alterat� are un gust specific, este «r�suflat�», nici nu poti s� o consumi. Cred c� a fost vorba, mai degrab�, despre o enterocolit� provocat� de un aliment incorect p�strat. N-am mai auzit p�n� acum de toxiinfectie alimentar� de la bere. Si fasolea sau produsele vegetariene, dac� s�nt incorent p�strate, sau conservele care s�nt desf�cute de mai multe zile pot provoca toxiinfectii alimentare. Semnele distinctive ale unei asemenea afectiuni s�nt balon�rile, greturile, v�rs�turile, dureri abdominale si, nu �n ultimul r�nd, scaunele proaste dac� este vorba despre Salmonella, de exemplu. Cred c� altul este alimentul care le-a cauzat celor trei problemele digestive“, a declarat doctor Denisia Mereut�, medic coordonator �n cadrul CPU de la Spitalul Municipal Roman.
|