Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2007
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 14 Mai 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Razie cu amenzi de 110 milioane

• din 15 unit�ti de alimentatie public� verificate, la 11 au fost constatate nereguli • blocurile alimentare nu s�nt dotate corespunz�tor si nu beneficiaz� de suficient spatiu • au fost g�site produse cu modific�ri organoleptice si termene de garantie dep�site • au fost retrase din consum 19 kilograme de alimente si b�uturi alcoolice, �n valoare total� de 311 lei si au fost oprite temporar din consum 22 kilograme alimente - �n valoare total� de 286 lei • de asemenea, au fost aplicate sase amenzi contraventionale, �n valoare total� de 11.000 lei •


Un control recent efectuat de c�tre reprezentantii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (OJPC) Neamt a avut �n vizor unit�ti de alimentatie public� din judet, unele dintre ele fiind incluse �n zonele turistice, altele fiind situate �n Piatra Neamt si Roman.
Au fost verificati 15 operatori economici, iar toti aveau autorizatii de functionare, ori certificate de clasificare.
La 11 dintre unit�tile vizitate de c�tre echipele de control ale OJPC Neamt au fost depistate deficiente mai mult sau mai putin grave.
La patru dintre operatori economici au fost constatate abateri privind afisarea firmei unit�tii, a numerelor de telefon ale conducerii societ�tii, a reprezentantei zonale a Autorit�tii Nationale pentru Protectia Consumatorilor sau a acelora utile consumatorilor nemultumiti de calitatea serviciiilor si a produselor oferite de c�tre operatorii economici - Telcons - precum si num�rul de telefon, respectiv, adresa OJPC Neamt.
Inspectorii OJPC Neamt au constatat c� saloanele de consumatie apartin�nd unit�tilor verificate, au dot�ri corespunz�toare pentru tipul si categoria prev�zut�.
La dou� dintre unit�tile verificate s-au constatat mai multe deficiente. �n primul r�nd, suprafetele de lucru ale buc�t�riilor, camerelor anexe si circuitelor erau mici si nefunctionale, agregatele frigorifice erau amplasate fie pe culoarele de trecere, fie �n spatiul de prelucrare preliminar� a alimentelor. Verific�rile echipei de control au mai scos la iveal� c� spatiile frigorifice utilizate pentru depozitarea materiilor prime congelate au un grad de uzur� foarte avansat. De altfel, s-a mai constatat c� buc�t�riile nu detineau dot�rile necesare, iar vasele si ustensilele existente aveau emailul degradat.
La nici o unitate din cele verificate nu s-a constatat lipsa documentelor de provenient� pentru alimentele si b�uturile existente. �n schimb, au fost identificate materii prime si semipreparate neconforme, cu modific�ri organoleptice - br�nz� burduf cu miros modificat si aspect necorespunz�tor, carne de pas�re si de vit� fiart� si congelat� cu aspect necorespunz�tor si f�r� elemente de identificare, semipreparate f�r� date de identificare.
La cinci unit�ti de alimentatie public� s-au g�sit alimente si b�uturi cu data durabilitatii minime dep�sit� - Bere „Harghita“ si „Bucegi“ �n ambalaje de 0,5 litri, cotlet de porc, frisc� vegetal� „Aro“, sos soia si capere, salat� de icre hering cu ceap�, marca „Bonito“ �n ambalaje de 170 g, cremvursti subtiri.
La sapte operatori economici au fost depistate produse cu abateri de marcare - preparate din carne de porc preambalate �n folie, dar f�r� nici un element de identificare, f�r� nici un �nscris care s� indice data congel�rii, hamburgeri si mici formati care nu prezentau etichete cu principalele elemente de identificare si caracterizare, ou� pe care data durabilit�tii minimale era ilizibil�.
La trei unit�ti de alimentatie public� s-a constatat nerespectarea temperaturilor impuse sau declarate pentru depozitarea alimentelor. Astfel, salamul crud-uscat „Palermo“ era p�strat �n stare termic� de congelare, desi produc�torul recomand� o temperatur� de p�strare situat� �ntre 10 si 12 grade Celsius si o umiditate relativ� a aerului de cuprins� �ntre 75 si 80%. S-au mai g�sit preparate din carne p�strate la temperatura mediului ambiant si cotlet de porc care a fost achizitionat refrigerat, dup� care a fost congelat.
La majoritatea agentilor economici verificati (cu exceptia a doi), s-a descoperit c� nu se efectueaz� si �nregistreaz� temperaturile din agregatele frigorifice, nu s�nt �nscrise �ntr-o fis� s�pt�m�nal� sau lunar� si nici nu s�nt depuse la dosarul sanitar.
Ca urmare a deficientelor g�site cu prilejul controalelor efectuate, au fost retrase din consum 19 kilograme de alimente si b�uturi alcoolice, �n valoare total� de 311 lei, au fost oprite temporar din consum 22 kilograme alimente �n valoare total� de 286 lei si au fost aplicate sase amenzi contraventionale, �n valoare total� de 11.000 ron (110 milioane lei).

Articol afisat de 1876 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective