Bolnavii vor m�nca bine la... poarta spitalului
• o societate romascan� a �nchiriat spatiul de la intrarea �n Spitalul Roman si va deschide un chiosc cu produse de tip Fast-Food
O societate romascan� care comercializeaz� produse de tip Fast-Food va veni �n sprijinul bolnavilor internati la Spitalul Municipal de Urgent� Roman, compens�nd cumva masa care se serveste �n spital. Astfel, miercuri 25 aprilie, firma respectiv� a c�stigat licitatia pentru �nchirierea unui spatiu din curtea spitalului, chiar la intrarea �n curtea institutiei. �n spatiul care m�soar� sase metri p�trati se va amenaja un chiosc de unde pacientii internati �n spital vor putea achizitiona m�ncare cald�. „Tin s-o felicit pe doamna jurist� Lilia Moise, care �mpreun� cu domnul director administrativ Costel Zavalichi si ceilalti membri ai comisiei s-au ocupat de aceast� licitatie, pentru cei sase metri p�trati unde a functionat p�n� acum un chiosc de difuzare a presei. Am obtinut 12,2 milioane de lei pe lun�, atr�g�nd o sum� foarte important� la veniturile proprii ale spitalului. �n felul acesta vom reusi s� acoperim acele «g�uri» pe care le avem la cheltuielile cu materialele sanitare si alte capitole deficitare din buget. S� ne ajute Dumnezeu s� functioneze firma respectiv� care va comercializa produse de tip Fast-Food“, a declarat doctor Virgil Trofin, managerul Spitalului Municipal de Urgent� Roman. Acest lucru nu poate fi dec�t benefic pentru bolnavii internati la Spitalul Roman, �n conditiile �n care conducerea spitalului nu are un buget �ndestul�tor care s� permit� alocarea hranei pentru bolnavi, m�car �n limita cuantumului stabilit prin lege, respectiv 65 lei pe zi de bolnav. Managerul spitalului Roman, doctor Virgil Trofin a declarat c�, �n prezent, unitatea sanitar� nu-si permite mai mult de 35-40 lei zilnic pentru masa fiec�rui bolnav, �ns� face demersurile necesare pentru a suplimenta hrana diabeticilor, a lehuzelor, gravidelor si copiilor. Conducerea spitalului face eforturi pentru a achizitiona s�pt�m�nal, �n medie, 120 de kilograme de carne de pas�re care s� ajung� pe masa bolnavilor.
|